"Meister Jean"

Foto: Mart Cremers in De Limburger (embed)

Wie aan OBS de Maaskei Urmond denkt, denkt aan Jean Tholen en wie aan Jean Tholen denkt, denkt aan OBS de Maaskei Urmond. “Meister Jean”, wie kent hem niet?”

Jean Tholen 1

Jean Tholen 3

Afgelopen week heeft meester Jean afscheid genomen van het onderwijs in het algemeen en van OBS de Maaskei in het bijzonder. Na ruim 42 dienstjaren gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Veel kinderen, ouders en grootouders zullen met plezier terugdenken aan meester Jean, een “onderwijsdier” in hart en nieren. Leerlingen en collega's hebben al die jaren mogen genieten van zijn tomeloze inzet, passie en gedrevenheid. Die eigenschappen gecombineerd met een portie heerlijke humor maken hem tot een uniek mens, een geweldige “meister” en een gewaardeerde collega. Dagelijks in de weer om de juiste dingen voor kinderen te doen. Hij stelde zichzelf en anderen dan ook altijd de vraag, “wat is goed voor de kinderen?” De kinderen stonden bij hem altijd op nummer 1.

OBS de Maaskei in Urmond zonder “meister Jean”, het is haast niet voor te stellen. Kinderen en leerkrachten hebben op een prachtige manier afscheid genomen van meester Jean. Een afscheid met een lach en een traan. Het was een bijzondere dag, woensdag 3 maart 2021!

Jean Tholen 2

Jean, wij hopen dat je met veel plezier en genoegen mag terugkijken op al die mooie onderwijsjaren in Urmond. Je mag trots zijn op hetgeen je voor elkaar hebt gekregen. Het was een voorrecht om met jou te mogen samenwerken. Namens alle kinderen, ouders en collega's heel hartelijk dank voor alles wat jij voor OBS de Maaskei hebt gedaan. Het ga je goed, geniet samen met iedereen die je lief is van je vrije tijd en alle mooie dingen die het leven voor je in petto heeft.
Namens kinderen, ouders en collega’s,

Maurice Schrijen
OBS de Maaskei

Ook dagblad De Limburger besteed op 5 maart 2021 uitgebreid aandacht aan het afscheid van meester Jean > lees hier

Verkeer rond onze school in Urmond

In Urmond ontstaan er regelmatig onoverzichtelijke en dus gevaarlijke verkeerssituaties rondom de school omdat auto’s “half” op de stoep worden geparkeerd.

Kinderen en ouders worden hierdoor haast gedwongen om de straat op te lopen, dit willen we uiteraard niet! Parkeren op of in de nabijheid van het zebrapad is een onwenselijke actie en brengt de verkeersveiligheid van alle verkeersdeelnemers in gevaar. Parkeer uw auto daarom op een plek waar dit toegestaan en veilig is, of kom met de fiets / “benenwagen” richting school.

Ook onze leerlingen hebben een eigen rol en verantwoordelijkheid als het gaat om verkeersveiligheid. Wij brengen de afspraak met betrekking tot het met de fiets naar school komen nog eens onder de aandacht:

"Als je met de fiets naar school komt, stap dan af op het moment dat je bij de schoolpoort komt en loop met je fiets aan de hand richting de fietsenrekken. Als de school uit is, loop je met de fiets aan de hand van het schoolplein af en stapt pas buiten de schoolpoort op je fiets”

Wij vertrouwen en rekenen op de medewerking van alle ouders / verzorgers en leerlingen. We zijn immers samen verantwoordelijk voor de (verkeers) veiligheid van alle kinderen. Dank voor de medewerking!

Nieuws van De Maaskei Urmond

Klik op foto voor vergroting

Welkom op de pagina van De Maaskei locatie Urmond.

Als er specifiek nieuws is aangaande onze school in Urmond kunt u dat hier lezen.

Onderaan deze pagina vindt u ook de groepsindeling en een overzicht van de leerkrachten.

Maaskei welkom aaron burden 60068

Groep 6       Juf Marij & meester Mart
Groep 7       Meester Roel & juf Marie José
Groep 8       Meester Sven & juf Marie José

*Zoals u hierboven heeft kunnen lezen maakt juf Ieke met ingang van het nieuwe schooljaar deel uit van het team van onze school. Zij zal zowel op de locatie in Stein als in Urmond werkzaam zijn. Meester Roel is 1 dag in de week vrij geroosterd om zich bezig te houden met locatie gebonden werkzaamheden. Meester Sven is 1 dag in de week vrij geroosterd om zich bezig te houden met ICT werkzaamheden (locatie Urmond & Stein). Op beide dagen neemt juf Marie José de groep over. De namen van juf Annelies en juf Trudi ziet u niet terug in het overzicht, ook zij hebben besloten om met (keuze)pensioen te gaan.