"Meister Jean"

Foto: Mart Cremers in De Limburger (embed)

Wie aan OBS de Maaskei Urmond denkt, denkt aan Jean Tholen en wie aan Jean Tholen denkt, denkt aan OBS de Maaskei Urmond. “Meister Jean”, wie kent hem niet?”

Jean Tholen 1

Jean Tholen 3

Afgelopen week heeft meester Jean afscheid genomen van het onderwijs in het algemeen en van OBS de Maaskei in het bijzonder. Na ruim 42 dienstjaren gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Veel kinderen, ouders en grootouders zullen met plezier terugdenken aan meester Jean, een “onderwijsdier” in hart en nieren. Leerlingen en collega's hebben al die jaren mogen genieten van zijn tomeloze inzet, passie en gedrevenheid. Die eigenschappen gecombineerd met een portie heerlijke humor maken hem tot een uniek mens, een geweldige “meister” en een gewaardeerde collega. Dagelijks in de weer om de juiste dingen voor kinderen te doen. Hij stelde zichzelf en anderen dan ook altijd de vraag, “wat is goed voor de kinderen?” De kinderen stonden bij hem altijd op nummer 1.

OBS de Maaskei in Urmond zonder “meister Jean”, het is haast niet voor te stellen. Kinderen en leerkrachten hebben op een prachtige manier afscheid genomen van meester Jean. Een afscheid met een lach en een traan. Het was een bijzondere dag, woensdag 3 maart 2021!

Jean Tholen 2

Jean, wij hopen dat je met veel plezier en genoegen mag terugkijken op al die mooie onderwijsjaren in Urmond. Je mag trots zijn op hetgeen je voor elkaar hebt gekregen. Het was een voorrecht om met jou te mogen samenwerken. Namens alle kinderen, ouders en collega's heel hartelijk dank voor alles wat jij voor OBS de Maaskei hebt gedaan. Het ga je goed, geniet samen met iedereen die je lief is van je vrije tijd en alle mooie dingen die het leven voor je in petto heeft.
Namens kinderen, ouders en collega’s,

Maurice Schrijen
OBS de Maaskei

Ook dagblad De Limburger besteed op 5 maart 2021 uitgebreid aandacht aan het afscheid van meester Jean > lees hier

Team locatie Urmond

Intern Begeleider       Jean Tholen
Administratie       Richi Jennen
Directeur       Maurice Schrijen

*Juf Margo (locatie Urmond) zal haar werkzaamheden na de vakantie nog niet kunnen hervatten. Juf Nicole Senden zal haar vervangen totdat juf Margo hersteld is.

*Juf Nicole neemt ook de groep van meester Roel over op de dagen dat hij gebruik maakt van de regeling “geboorteverlof”.