Kinderboekenweek 2018

Op de Maaskei besteden we elk jaar tijd aan de Kinderboekenweek. Dit jaar wordt die gehouden van 3 tot en met 14 oktober.
Tijdens de opening op woensdag 3 oktober worden op beide locaties leuke activiteiten georganiseerd.
Om helemaal in de sfeer te komen, hangt er een mooie vriendschapsslinger door de hele school.

Elke klas krijgt tijdens de Kinderboekenweek een nieuw boek. In iedere groep wordt er dagelijks aandacht besteed aan boeken en/ of het thema van de Kinderboekenweek.
Dit jaar is dat het thema: Vriendschap – Kom erbij.

In Stein gaan de kinderen aan de slag met een speurtocht, boven- en onderbouw gaan dit samen oppakken. Groep 6 brengt elk jaar tijdens deze dagen een bezoek aan de bieb. En de groepen 6 t/m 8 houden dit jaar een echte boekenruilbeurs.
Ook staat er een boekenkraam op school. Kinderen en ouders kunnen dan op school boeken kopen. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de school.

In Urmond wordt er voor de kinderen van de onderbouw een verhaal voorgelezen door kinderen van groep 8. De kinderen van de bovenbouw gaan samen een lied over vriendschap (thema van de kinderboekenweek) instuderen.
Verder worden er naast het gewone lezen nog extra leesmomenten ingepland. Het thema “vriendschap” zal hierin een prominente rol spelen.